Färgtrend 2020

På årets Formex-mässa upplevde vi ett nytt trendskifte i färgvalen. Det började redan förra året då många trodde att det utbredda gråa skulle försvinna ut genom fönstret. Inredare hade tröttnat på den sotiga skuggan men det hade uppenbarligen inte många andra. Men när vi nu går in i ett nytt decennium så ersätts den coola gråstilen och det är som att lämna mulna vinterdagar för att möta vårens blomsterängar. 

För nu kommer jordtonerna och i spetsen återfinns naturnära varma nyanser. Inredare lyfter framförallt fram det blågröna i en organisk palett som även inkluderar chokladbrun, kamel, djupröd, ockra och bränd apelsin.Färgskalan är mild med mättade pasteller. Intresset för att färgsätta på traditionellt sätt, med äkta pigment och ursprungliga metoder, ökar snabbt. Hassel, terra, koppar och olivgrön är viktiga byggstenar.

Sammanfattningsvis kan man säga att hållbarhet och grönt medvetande fortsätter att visa vägen i både färgval och material ♡